Csónakázzon akár a Balatonon károsanyag-kibocsátás nélkül egy Bayliner GreenCruzer elektromos hajóval

Üzemeltetés károsanyag-kibocsátás nélkül

A 100%-ban károsanyag-kibocsátás mentes GreenCruzer elektromos hajók üzemeltetése adómentes, a legtöbb modellhez motorcsónak-vezetői engedélyre sincs szükség. Az üzemeltetési és karbantartási költségek a hagyományosnál jóval alacsonyabbak. A környezetbarát és ésszerű megoldás!

Védett tavainkon magánszemélyeknek tilos robbanómotoros kishajót üzemeltetniük, de nem csak a jogi nehézségek miatt jár jól, aki inkább egy elektromos hajóban gondolkodik. A törvény pozitív módon különbözteti meg a környezetbarát meghajtásokat – valahogy úgy, mint a zöld rendszámos hibrid autók esetében. Egy GreenCruzer elektromos hajó tulajdonlása után így nem kell adóznunk sem.

Védje környezetét károsanyag-kibocsátás nélkül

Egy GreenCruzer üzemelés közben egyáltalán nem bocsát ki káros anyagot. Meghajtása egy zárt rendszer, mely egyébként sem használ fosszilis anyagokat, nincs kipufogógáz, szivárgás vagy egyéb melléktermékek. Az állóvizeinkre vonatkozó motorcsónak-tilalom így nem vonatkozik az elektromos meghajtású hajókra.

Szintén kíméletes a környezettel és a vízi élővilággal az elektromos meghajtás alacsony zajkibocsátása. A motorzaj leadott teljesítménytől függetlenül elhanyagolható. Egy hagyományos motorcsónak szintén rengeteg zajterhelést helyez a környezetre a közvetlenül a vízbe vezetett kipufogógázokkal is, a GreenCruzer elektromos hajóknál természetesen ez sem tényező.

Az elektromos hajó üzemeltetése nemcsak környezetbarát, de olcsó is

Egy elektromos meghajtású motorcsónak feltöltése a kikötőkben vagy ingyenes, vagy nagyon alacsony áron megoldható. Nem utolsó szempont az sem, hogy utántöltéssel nem vagyunk az üzemanyagtöltő-állomásokhoz kötve, saját töltőnkkel a hálózatból gyakorlatilag bárhol, de egy napelemes töltő segítségével akár menet közben a tó közepén is tölthetjük hajónkat.

Egy elektromos hajó karbantartása vagy teleltetése szintén sokkal egyszerűbb, így olcsóbb is, mint egy robbanómotorosé. Nincsenek olajos rongyok, csöpögés, csak alapvető tisztítás és az akkumulátorok téliesítése. Egy kezdő tulajdonos számára az sem elhanyagolható, hogy a kisebb modellekre még motorcsónak-vezetői engedély sem szükséges, amivel további pénzt és gondokat takaríthatunk meg.