Tudjon meg többet az elektromos hajózásról!

A GreenCruzer elektromos meghajtású hajók feltöltése hogyan történik?

A hajó akkumulátorainak töltése parti elektromos hálózatról történhet a beépített speciális akkumulátor töltő segítségével. Az opcionális GC Solar System napelemes töltő rendszerrel üzem közben, és parkoláskor is folyamatosan tölthetőek az akkumulátorok.

Előfordulhat-e hogy hajózás közben lemerül az akkumulátor, mi történik, mi ilyenkor a tennivaló, hogyan kerülhető ez el?

A GreenCruzer elektromos hajók alapfelszereltségéhez tartozik egy intelligens fedélzeti számítógép, mely jelzi az akkumulátorok töltöttségén túlmenően azt is, hogy pillanatnyi használati mód mellett az akkumulátorok mennyi ideig tudják megfelelő energiával ellátni a motort. Elkerülhető az akkumulátorok idő előtti kimerülése, és elérhető időben a kikötő, ha a hajó használata közben figyelemmel kíséri a műszer jelzéseit. Opcióként elérhető tartalék benzinmotor használatával biztonságosan elérhető a kikötő, ha elkerülte a figyelmét a műszer jelzése, vagy valamely okból az akkumulátorok idő előtt kimerültek.

Milyen karbantartást igényelnek a GreenCruzer elektromos meghajtású hajók?

A GreenCruzer elektromos hajók gyakorlatilag nem igényelnek karbantartást a hajóknál általános igényeken túl. Az elektromos meghajtás és az akkumulátorok gondozásmentesek. Mint minden hajó esetében, a GreenCruzer esetében is fontos, hogy a szezon végén megtörténjen az éves általános karbantartás, téliesítés, és hogy a szezont megfelelően felkészített hajóval kezdje meg.

Milyen költségekkel jár egy GreenCruzer elektromos meghajtású hajó fenntartása?

A GreenCruzer hajó a fenntartás szempontjából is tökéletes választás. Fontos, hogy a hajó tulajdonlása semmilyen adót nem vonz magával. Az elektromos meghajtás miatt a karbantartások, és a téliesítés gyakorlatilag tisztítást, ápolást, akku csepptöltést jelentenek. Mivel üzemanyagot nem fogyaszt, használata gyakorlatilag költségmentes.

Valóban gazdaságosabb egy GreenCruzer elektromos meghajtású hajó fenntartása, mint egy benzin vagy diesel üzemű hajóé?

Igen, a GreenCruzer hajók az elektromos meghajtás miatt mind karbantartási, mind használati költség szempontjából sokkal kedvezőbbek hasonló méretű benzin vagy diesel üzemű hajókhoz képest. A parti töltés általában ingyenes, vagy a kikötői díjba kerül beépítésre.

Milyen gyakran kell cserélni egy elektromos hajó akkumulátorait?

A GreenCruzer elektromos hajók akkumulátorai a legmodernebb technológiával készültek, gondozást nem igényelnek. Ha figyelembe veszi a töltési módokra vonatkozó ajánlásunkat, az akkumulátorok élettartama igen hosszú is lehet.

Egy elektromos meghajtású hajót különleges szervizben lehet csak javítani, karban tartani?

Az speciális felépítésű elektromos rendszer, és elektromos meghajtás miatt a GreenCruzer elektromos hajók javítását mindenképp kijelölt szakszervizben ajánlott végezni.

Létezik-e telefonon elérhető műszaki tanácsadó és segélyszolgálat?

Igen, minden GreenCruzer elektromos hajó tulajdonos részére rendelkezésre áll műszaki tanácsadó vonalunk. Itt a a hajó használatával, kezelésével kapcsolatosan választ kaphat kérdéseire.

Az elektromos meghajtás rejt-e magában valamilyen veszélyeket? Mikre kel fokozottan ügyelni a használat során?

A GreenCruzer elektromos hajókban a teljes biztonság miatt alacsony feszültségű elektromos rendszerek működnek, melyek semmilyen veszélyt nem jelentenek a használókra. A hajók töltése a parti elektromos hálózatról történik. Ebben az üzemmódban is csak a hajóba épített speciális, hajós használatra tervezett akkumulátor töltő kerül hálózati feszültség alá. Ekkor az általános, hálózatról működő elektromos berendezések esetében alkalmazottak irányadóak. A töltési üzemmódban fokozott figyelemmel kell eljárni a hajó berendezéseihez csatlakoztatott hálózati áramforrás miatt.

Milyen jogosítvány, ismeret szükséges egy GreenCruzer elektromos hajó vezetéséhez?

A GreenCruzer hajók tervezésénél három alapvető szempont érvényesül. A Biztonság, és Környezettudatosság mellett legfontosabb tervezési alapelv a hajó használatának végletekig történő leegyszerűsítése. A GreenCruzer hitvallása, hogy hajóinak vezethetőségét, kezelhetőségét olyan mértékben egyszerűvé tegye, hogy a hajózás élménye mindenki számára elérhető és élvezetes lehessen. A használathoz alapvető hajózási, és hajó biztonsági ismeretek szükségesek. Egyes GreenCruzer modellek vezetéséhez Magyarországon nem szükséges hajó vezetői jogosítvány, a nagyobb hajókhoz magyar Hajóvezetői Engedély szükséges.

Hol használható egy GreenCruzer elektromos hajó?

A GreenCruzer elektromos hajóit alapvetően tavakra, állóvizekre tervezte. Az elektromos meghajtás, és a 100% ban káros anyag kibocsátás mentes üzemeltetés, és a szinte hangtalan, csendes üzem lehetővé teszi, hogy motoros hajóktól elzárt, környezetvédelmileg védett vízterületeket is bejárhassunk a GreenCruzer hajóival.

GreenCruzer Hotline:

+36 70 4 500 900

Környezetvédelem

A GreenCruzer elektromos hajók használata egyet jelent a környezettudatossággal. A hajók használatakor semmilyen környezetkárosító anyag nem kerül kibocsátásra. Opcionális GC Solar System töltő rendszer használatával megvalósítható, hogy a hajó feltöltése is megújuló energia forrás használatával történhessen.

Minőség

A GreenCruzernél a minőség a hitvallásunk. Ez az oka annak, hogy az Ön GreenCruzerét is szigorúan teszteltük, így megfelel a legmagasabb minőségi elvárásainak is.

Biztonság

A GreenCruzer elektromos hajók építésekor a hajók biztonságosságának szenteljük a legnagyobb figyelmet. A robotizált gyártósoron készülő üvegszálas hajótest felépítése, szilárdsága akár tengeri igénybevételnek is ellenáll, az elektromos rendszer tervezése a speciális hajózási körülmények figyelembevételével történt.

Garancia

A GreenCruzer elektromos hajó kiváló minőségébe vetett bizalmát 5 éves hajótestre, és 2 éves alkatrészre és a motorra vonatkozó garanciával támasztja alá. A meghajtó akkumulátorokra vonatkozó garanciát az akkumulátor gyártójának irányelvei alapján biztosítjuk.

Szerviz

GreenCruzer elekromos hajóját felkészült szerviz háttér várja. Hajóját mindenki másnál jobban ismerjük, és garantáljuk, hogy úgy fog működni ahogy kell.