greencruzerE742

Teszteltük a GreenCruzer E 742 modelljét!

Egyedülálló megjelenés és páratlan kényelem jellemzi az impozáns méretekkel bíró GreenCruzerE-742 Cuddy elektromos hajót, ami a 2014-es év nagy újítása. Első pillantásra egy jó kiállású, magas, masszív építésű hajó tárul elénk. Már kívülről is feltűnik, hogy a hajó kifejezetten széles és tágas terekkel rendelkezik. A GreenCruzer E742 Cuddy egyértelműen modern, mégis klasszikus vonalvezetéssel bír. A kabinnak két nagy ablaka és kisebb oldalablakai is vannak. Utóbbi nem csak azért fontos, mert segítik a szellőzést, hanem mert így több fény jut a kabinba, amelytől még világosabb és kellemesebb a tér. A hajó nagy bimini teteje alatt az utasok az árnyékban hűsölhetnek, az impozáns napozó felület azonban a barnulni vágyókat kellemes napozásra csábítja.

Úszóplatformja igen erős, hosszú és széles, a bikák pedig praktikusan vannak elhelyezve, megkönnyítve a kikötést.
Beszállás után azonnal feltűnik, hogy a látszat nem csalt, belülről is éppoly nagy a hajó, mint azt első ránézésre gondoltuk. Itt az ideje hát, hogy átadjuk magunkat a maximális kényelemnek. A hajó puha párnái és szivacsai esztétikusak, a bézs betétek és az igényes varrások luxust teremtenek. A hajó kialakítása nem csak dekoratív, hanem praktikus is: elkülönített mosogató, tűzhely, mosdócsap és hűtőszekrény is található, ez utóbbi kettő szigorúan rozsdamentes. Zuhanyzási lehetőség a csap mögött és hátul, a napozórésznél is van.

Ha már így körbejártuk a hajót, itt az idő, hogy el is induljunk vele…

Lenyűgöző, ahogy meglepően dinamikusan, a benzinmotoros hajókat megszégyenítően távolodunk a parttól, ráadásul olyan csöndesen, hogy a sirályok észre sem veszik, hogy mozgásban vagyunk.
Miután kiértünk a kikötőből, előrelátogatunk a kapitányhoz, aki hellyel kínál, mivel a vezetőülés akár két személynek is alkalmas. Az ülést emelőpárnásra tervezték, hogy megkönnyítse a kikötést. A kormány állítható, a műszerfal pedig egyszerűen áttekinthető. Amellett, hogy gyári kompasszal (iránytűvel) látták el a hajót, még praktikus orrsugár-kormánya és elektromos horgonycsörlője is van.

Ahogy magára hagyjuk a kapitányt, feltűnik, hogy a hátul elhelyezett napozó ülés fixen beépített, tehát a hajótest részét képezi. A tízóraihoz kinyitjuk a teak fából készült asztalt, így még jobban esik a tonhalas szendvics. Az asztalt félállásba vagy teljesen is össze lehet csukni-nyitni. A jó minőségű tetőt el lehet rakni, hála az integrált tároló-helyeknek a hajóban. Ezt meg is tesszük, a napozást így már semmi sem akadályozza. Összesen nyolc személy évezheti az elektromos Cuddy kényelmét, így nem csak családoknak, hanem nagyobb baráti társaságoknak is tökéletes. Az összkomfort részeként kihúzható, porcelánkagylóból készül tengeri wc-vel is felszerelt a hajó.
Az elektromos motor 460 amper/óra akkumulátorral rendelkezik, ezt teljes lemerülés esetén 16 órán keresztül kell tölteni és újra indulhat a lélegzetelállító, egyedi hajózási élmény. Hét km/órás sebesség esetén több mint tíz órát, tíz km/óránál négy órát lehet vele utazni.